Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/html.suanity.com/wp-content/themes/skyetheme/framework/modules/title/title-functions.php on line 448

4 llibres per explicar l’acompanyament al dol en la infància

4 llibres per explicar l’acompanyament al dol en la infància

Avui és 23 d’abril, Dia Internacional del Llibre i Sant Jordi a Catalunya. Des de Suanity, hem pensat que seria interessant deixar-vos amb 4 llibres per a nens i nenes per explicar l’acompanyament al dol en la infància.

Són, sens dubte, una sèrie de llibres molt recomanables per aprendre a respondre als dubtes dels nens amb sinceritat, parlar amb ells sobre la importància de la vida i perquè entenguin com bregar amb l’absència i el procés de dol.

A continuació, us deixem amb la bibliografia que us proposem, esperem que sigui del vostre interès:

La meva germana Paula (Carme Huelva Llamas)

En aquest llibre, la Carla, la protagonista, ha d’afrontar la dura pèrdua de la seva germana Paula. Malgrat la difícil situació, rep ajuda i afecte per part dels seus familiars i professors, suport que li permet seguir vivint amb el record de la seva germana. Un llibre especial i emotiu, una història trista però plena d’esperança i de valors. De gran ajuda perquè els nens entenguin que quan les persones marxen, segueixen formant part de les nostres vides.

paula
Lluito per tu (Augé Domínguez, Mireia Pla Badalló & Montse Reina Paradeda

“Lluito per tu” explica la història de l’Àlex, un nen que va néixer amb paràlisi cerebral, però que des del primer segon de vida ha comptat amb l’amor, l’ajuda i la protecció de la seva germana Laura. El llibre, escrit per ella i dedicat a ell, explica com és conviure amb el seu germà, recalcant la complicitat i la fortalesa de la seva relació. Molt interessant per parlar sobre el tema amb germans de nens amb paràlisi cerebral o qualsevol altra afectació motriu.

lluito
El Joan ha mort. Conte i guia per nens i pares (Itziar Fernández Hurtado)

Guia i conte per tractar la pèrdua d’un ésser estimat i el dolor amb els nens i adolescents. Molt útil perquè els pares i educadors puguin treballar aquest tema tan complicat amb ells, ja que el missatge és clar i directe, el punt clau és la bona comunicació. Proporciona eines per afrontar aquesta àrdua experiència a la qual mai estarem preparats.

joan
Què li passa al teu germà? (Àngels Ponce & Miguel Gallardo)

Manual elaborat per la fundació MRW, dirigit a nens amb germans que pateixen algun tipus de vulnerabilitat, però també destinat als pares d’aquests. Molt útil per comprendre la situació, promoure el benestar i gestionar les diferents emocions que poden desencadenar-se, com per exemple la vergonya, felicitat o la ràbia.

germa

Sorry, the comment form is closed at this time.