Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/html.suanity.com/wp-content/themes/skyetheme/framework/modules/title/title-functions.php on line 448

Exercicis per combatre la síndrome del cuidador

Exercicis per combatre la síndrome del cuidador

Cuidar a algú que presenta algun tipus de vulnerabilitat o dificultat de salut és gratificant. Malgrat això, sabem que en moltes ocasions brindar l’atenció bàsica a una tercera persona genera nivells significatius d’estrès i d’ansietat a causa de la tensió física i emocional que s’experimenta. Sabies que aquests episodis d’estrès es coneixen com la síndrome del cuidador?

La síndrome del cuidador és un procés produït per l’estrès que suposa cuidar a una persona depenent. Aquesta rutina i monotonia, que generalment ocupa bastant temps, esgota les reserves físiques i mentals, portant com a conseqüència un quadre d’esgotament.

Les activitats físiques ens aporten grans beneficis i poden ajudar-nos a amenitzar-ho, ja que no només permeten l’oxigenació del nostre cervell, sinó que ajuden a alliberar endorfines que ens brindaran una sensació de satisfacció molt gratificant.

Per millorar el teu estat anímic, combatre l’estrès i augmentar significativament la teva energia podries intentar practicar els següents exercicis, molt senzills i realitzables dins de casa, de 3 a 5 vegades per setmana:

1) Destensar el coll i el clatell:

Inclina el cap endavant i enrere, cap a una espatlla i cap a una altra espatlla mentre inspires i expires omplint els teus pulmons amb tranquil.litat. Després, realitza girs delicats amb el cap.

2) Calmar la tensió de les espatlles:

Puja i baixa les espatlles suaument, després executa moviments circulars.

3) Alleujar esquena i braços:

Aixeca els braços per sobre del cap, entrellaça les mans i mantingues els braços estirats durant 15 segons mentre segueixes inspirant pel nas i expirant l’aire per la boca. Després, estén els braços cap a la part frontal del cos, entrellaça els dits de les mans i gira els palmells cap a davant.

4) Relaxar la columna:

Estira’t de cap amunt, eleva el teu ventre lentament i subjecta el teu pes sobre els colzes. Mantingues aquesta posició uns segons i descansa.

És important tenir en compte que aquests exercicis han de practicar-se sempre amb cura, sense comportar riscos ni sentir dolor. Si els realitzes correctament, notaràs millores molt significatives.

Des de Suanity volem recordar-te que, encara que cuidis d’una tercera persona, mai has d’oblidar-te de la teva pròpia salut i benestar. Per aquest motiu, posem a la teva disposició un equip professional interdisciplinari que acompanyarà i cuidarà als teus familiars al seu domicili, perquè no hagis de bregar amb el desgast físic, mental i emocional.

Etiquetes:

Sorry, the comment form is closed at this time.