Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/html.suanity.com/wp-content/themes/skyetheme/framework/modules/title/title-functions.php on line 448

Prevenció del Càncer de Pulmó

cancer de pulmon

Prevenció del Càncer de Pulmó

Amb motiu del Dia internacional del Càncer de Pulmó avui volem compartir amb vosaltres una sèrie de recursos preventius per procurar evitar en tot el possible el càncer mortífer més usual de tots.

Moltes persones associen el càncer de pulmó amb el tabac i encara que aquest és un causant principal, cada vegada més estan augmentant el nombre de pacients de càncer de pulmó que no han fumat mai. És per aquest motiu i per altres, que, creiem que tots el que acabeu llegint aquest post hauríeu de seguir llegint i prendre consciència d’aquests petits consells que us portem a continuació i us poden aportar coneixements que acabin oferint-vos una oportunitat de vida més.

La prevenció del Càncer de Pulmó.     

Els símptomes del càncer de pulmó solen aparèixer en fases avançades, motiu pel qual se sol detectar tard. No obstant això, gràcies als avanços en recerca i innovació, s’han aconseguit importants progressos en les tècniques d’abordatge que permeten millorar tant el pronòstic com la qualitat de vida del pacient.

No es poden prevenir tots els càncers de pulmó. No obstant, cada un de nosaltres podem prendre mesures que redueixin el nostre risc de patir càncer.

 

 • Manténte allunyat del tabac:

  El pronòstic és clar: 4 de cada 5 casos de càncer de pulmó estan relacionats amb el tabaquisme.
  La millor manera de reduir el seu risc de càncer de pulmó és no fumar i evitar el fum de les persones que fumen. Si deixa de fumar, el teixit danyat dels seus pulmons gradualment començarà a reparar-se per si sol. Sense importar l’edat o el temps que hagi fumat, el deixar de fumar pot reduir el seu risc de càncer de pulmó i ajudar-li a viure més temps.

 

 • Evita al màxim el contacte amb el radó

  El radó és una causa important del càncer de pulmó. Es pot reduir la nostra exposició al radó mitjançant proves i tractaments que podem sol·licitar que facin a la nostra casa.

gases hogar

 

 • Evita o límita al màxim l’exposició a químics que causen càncer.

  A més, pot ser útil evitar l’exposició als productes químics que se sap que causen càncer en el lloc de treball i en qualsevol altre lloc.

 

 • VIH:

El virus d’immunodeficiència humana, o virus de la SIDA, és un factor de risc del càncer de pulmó, ja que és el sistema immune l’encarregat de mantenir a ratlla la correcta proliferació cel·lular. Les persones que pateixen aquesta malaltia tenen el doble de risc que les no infectades.

 

Existeixen altres factors la relació dels quals amb l’aparició de càncer de pulmó no està aclarida i els estudis segueixen en curs per buidar les incògnites. Entre elles està:

 

 • Menja aliments saludables i realitza activitat física:

  Una alimentació amb moltes fruites i vegetals també pot ajudar a reduir el risc de càncer de pulmó. No està del tot clar però hi ha certes evidències que suggereixen que una alimentació amb moltes fruites i vegetals i la realització d’esport pot ajudar a protegir-nos contra el càncer de pulmó tant als fumadors com als no fumadors. 

   

   

   

  Per finalitzar us deixem amb aquest vídeo   https://www.youtube.com/watch?v=p1I-JOmL5rQ que van realitzar l’Associació Espanyola d’Afectats de Càncer de Pulmó i Roche Farma l’any passat per conscienciar-nos a tots del càncer de pulmó.

Sorry, the comment form is closed at this time.