Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/html.suanity.com/wp-content/themes/skyetheme/framework/modules/title/title-functions.php on line 448

Cuidar el malalt a casa, prevé el dol patològic

Cuidar el malalt a casa, prevé el dol patològic

Antigament, i  potser s’ha mantingut tímidament en alguns pobles, els malalts eren  sempre atesos i cuidats a casa, fins i tot durant el procés de morir. Sigui pels avenços tecnològics en medicina o per la millora dels centres hospitalaris, sigui  per la sensació de seguretat percebuda o per algun altre motiu, el fet és que culturalment hi va haver un canvi, i vam passar de cuidar a casa, a centralitzar tota l’atenció mèdica als centres hospitalaris. Això, entre altres conseqüències, va implicar un canvi de rols en els cuidadors i en l’organització familiar.

Per sort, actualment hi ha una tendència a recuperar  l’essència de cuidar, prioritzar les necessitats del malalt i contemplar les cures a casa com una possibilitat, i resulta que cuidar el malalt a casa, és possible,  i fer-ho, fins i tot durant el final de vida, a part de possible és recomanable. És probable que en un primer moment ens espanti la idea, i que la nostra ment “hospitalitzada” li costi veure els avantatges de fer l’estada a casa però el benestar que li aporta pel malalt i la família, compensa l’esforç en creix.

Ajuda d’un equip mèdic

Rebre el suport d’un bon equip mèdic de cures pal·liatives a domicili ens donarà la seguretat suficient per a vèncer les pors i els dubtes que ens aniran sorgint durant el procés, ells ens marcaran al camí perquè nosaltres, la família, anem cobrint pas a pas les necessitats del malalt, i acompanyant-lo amb estima i  amor al atendre’l, ens donarà, tot i la duresa de la situació i les dificultats que ens puguem trobar, una de les gratificacions més grans que podem sentir a la vida.

Pot semblar estrany parlar de gratificació i satisfacció davant un moment tan complicat i intens emocionalment,  però acompanyar i cuidar a la persona estimada en el seu entorn, envoltat de les seves coses importants i amb la implicació de la seva família, ajuda a morir en pau i genera uns sentiments profunds d’agraïment i tranquil·litat que ens ajudaran posteriorment, quan el malalt no hi sigui,  a fer un bon procés de dol i, per tant, prevenir el dol complicat o patològic.

Dr. Juan Carlos Trallero, Director Mèdic de Suanity

Sorry, the comment form is closed at this time.